Półkolonie w SP2 - warsztaty kulinarne
Pierogi z kołaczem? Czemu nie!
Pod znakiem pierogów rozpoczęły się nasze półkolonie.... Po śniadaniu pojechaliśmy do siedziby Pracowni Ad Gustum na warsztaty kulinarne. Tam już na nas czekali: Pan Kamil Klekowski, Pani Gosia oraz Pani Kamila. Każdy zajął swoje miejsce do pracy. Pan Kamil Klekowski przypomniał zasady bezpieczeństwa i zaczęła się akcja robienia pysznego farszu. Następnie trzeba było przygotować ciasto. Namiot w plenerze zamienił się w istną pierogarnię. Po skończonej pracy był także czas na uwolnieni sił na placu zabaw. Wszyscy młodzi adepci sztuki kulinarnej zdali egzamin na medal. A czy pierogi były dobre? Z pewnego źródła wiemy, że były.... pyszne!
Pod znakiem pierogów rozpoczęły się nasze półkolonie.... Po śniadaniu pojechaliśmy do siedziby Pracowni Ad Gustum na warsztaty kulinarne. Tam już na nas czekali: Pan Kamil Klekowski, Pani Gosia oraz Pani Kamila. Każdy zajął swoje miejsce do pracy. Pan Kamil Klekowski przypomniał zasady bezpieczeństwa i zaczęła się akcja robienia pysznego farszu. Następnie trzeba było przygotować ciasto. Namiot w plenerze zamienił się w istną pierogarnię. Po skończonej pracy był także czas na uwolnieni sił na placu zabaw. Wszyscy młodzi adepci sztuki kulinarnej zdali egzamin na medal. A czy pierogi były dobre? Z pewnego źródła wiemy, że były.... pyszne!
